T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / ALTINYAYLA - Güzeloğlan Şehit Ahmet Uma İlkokulu

OKULUMUZ E TWİNNİNG PROJESİNDE

SAĞLIKLI BESLEN SAĞLIKLI YAŞA ( EAT HEALTHY LİVE HEALTHY ) e Twinning projesinde 3 farklı ülke (Türkiye, Romanya, Bulgaristan ) ve 13 farklı okul yer almaktadır.

Proje ortaklarından okulumuz sınıf öğretmeni  Elif BİLGİN ve 3-A sınıfı öğrencileri SAĞLIKLI BESLEN SAĞLIKLI YAŞA ( EAT HEALTHY LİVE HEALTHY ) projesine başlıyorlar. Öğrencilerimiz bu proje sayesinde  sağlıklı beslenmeyi öğrenerek sağlıklı yaşam için gerekenlerin farkına varacaklardır. Proje de yer alan çeşitli etkinliklerle çok yönlü gelişme göstereceklerdir.  

Güzeloğlan Şehit Ahmet Uma  İlkokulu 3-A sınıfı öğrencilerimiz, SAĞLIKLI BESLEN SAĞLIKLI YAŞA ( EAT HEALTHY LİVE HEALTHY )  Projesi ile her hafta yeni etkinlikler ile sağlıklı beslenmenin sağlıklı yaşama etkisini öğreneceklerdir. Proje de yer alan 13 farklı okul ile iş birliği yapılarak öğrencilerimizin çok yönlü gelişmeleri sağlanacaktır. 

 

 

27-03-202327-03-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje Hakkında

EatHealthy Live Healthy ( Sağlıklı Beslen Sağlıklı Yaşa) adlı eTwinning projesi 3 ülkeden ( Türkiye, Romanya, Bulgaistan) 13 farklı okulun öğretmen ve öğrencileriyle yürütülmektedir. Kuruculuğunu Güllü Bülbül Kılıç (Üzümören İlkokulu Pazar/TOKAT) ve Raluca POPESCU (Brazi Secondary School, Romanya) öğretmenlerin yürütmekte olduğu projenin amacı ilkokul  çağındaki öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak, obeziteye farkındalık oluşturarak bu hastalığın önüne geçmek, sağlıklı beslenme konusunda velileri bilgilendirmek ve sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmaktır. Proje kapsamında eğlenceli etkinlikler yapılmaktadır. Her ay yapılan online toplantılarda geçen ayın çalışmalarını değerlendirmekte olan üyeler gelecek ayın çalışmalarını da yine bu toplantılarda yapmakta ve her toplantıya tüm üyeler eksiksiz olarak katılmaktadırlar. Proje dili İngilizce ve Türkçe’dir.


PROJEMİZİN TANITIMI      https://youtu.be/en9hEbTGWSs

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.03.2023 - Güncelleme: 27.03.2023 21:00 - Görüntülenme: 87
  Beğen | 0  kişi beğendi